Μηροκνημοποδικός Κηδεμόνας

Ένας μηροκνημοποδικός κηδεμόνας είναι ένα ορθωτικό μέσο μακρού ποδιού που εκτείνεται από το γόνατο ως τον αστράγαλο και το πέλμα για τη σταθεροποίηση των αρθρώσεων και τη βοήθεια των μυών του ποδιού και προσφέρει διόρθωση, σταθεροποίηση, καθοδήγηση και ανακούφιση, συμπεριλαμβανομένου του πέλματος, του αστραγάλου και της άρθρωσης του γόνατος.

Ενώ υπάρχουν πολλές κοινές ενδείξεις για την ανάγκη μιας τέτοιας όρθωσης, η μυϊκή αδυναμία και η παράλυση του ποδιού είναι αυτές που εντοπίζονται συχνότερα. Ιατρικές παθήσεις όπως η μονομερής παράλυση/πάρεση των ποδιών, η αδυναμία στους τετρακέφαλους ως αποτέλεσμα πολιομυελίτιδας, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (CVA), οι τραυματισμοί του μηριαίου νεύρου και του νωτιαίου μυελού και οι ασθενείς με επίκυρτο γόνατο (genurecurvatum) λαμβάνουν θεραπεία με μηροκνημοποδικό κηδεμόνα. Ο γενικότερος στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον ασθενή όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια και κινητικότητα στην καθημερινή ζωή του. Είτε πρόκειται για ένα στατικό κηδεμόνα υποστήριξης, είτε για ένα δυναμικό κηδεμόνα με ρυθμιζόμενες αρθρώσεις, σχεδιάζουμε έναν κηδεμόνα σύμφωνα με τις ανάγκες της πάθησης και παρέχουμε μια εξατομικευμένη λύση για τον κάθε ασθενή μας.

Κηδεμόνας που εφαρμόζει
πάνω στο πόδι

Κάθε μηροκνημοποδικός κηδεμόνας μας είναι σχεδιασμένος ειδικά για τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, ώστε να προσαρμόζεται ιδανικά, να είναι σταθερός, ελαφρύς και να διατηρεί την κομψότητα του. Για δυναμικούς κηδεμόνες χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής όπως το ανθρακόνημα ή MJF 3D Printing, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο διακριτικός κηδεμόνας μπορεί να φορεθεί κάτω από τα ενδύματα του ατόμου χωρίς προβλήματα.

Μέσα στα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καινοτόμοι σχεδιασμοί αρθρώσεων για το γόνατο που μπορούν αυτομάτως κατά τη βάδιση να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν, επιτρέποντας μια πιο φυσιολογική και ξεκούραστη κίνηση. Μια λεπτομερής εξέταση και αξιολόγηση του ασθενούς, μας επιτρέπει να προτείνουμε τον καλύτερο διαθέσιμο συνδυασμό συστατικών και υλικών.

Λειτουργικό Αποτέλεσμα

Οι φυσιοθεραπευτές του ασθενούς επιλέγουν τη θεραπεία, καθώς και τις ανάλογες ασκήσεις για την επίτευξή της. Η στοχευμένη εξάσκηση με τον φυσιοθεραπευτή βοηθάει στην εκμάθηση τεχνικών βαδίσματος με τον κηδεμόνα. Ο στόχος αυτής της εξάσκησης είναι να επιτευχθεί ένα φυσιολογικό μοτίβο βαδίσματος. Αυτή η συνεργασία εναρμονίζει τις ρεαλιστικές προϋποθέσεις με τους στόχους του ασθενή.

Η φυσιοθεραπεία εκπαιδεύει το άτομο να περπατά με ασφάλεια σε ανώμαλο έδαφος, να ανεβαίνει σκάλες και να ξεπερνά εμπόδια. Είναι σημαντικό για τον ασθενή να επικοινωνούμε με τον φυσιοθεραπευτή του για την πρόοδο του.

Στην Ortholife δίνουμε ξεκάθαρες οδηγίες όσον αφορά τις συναντήσεις που ακολουθούν, κατά την τελευταία δοκιμή του μηροκνημοποδικού κηδεμόνα, για να ελέγχουμε ότι εξακολουθεί να εφαρμόζει σωστά στα σημεία στα οποία του ασκείται πίεση και για πιθανά σημεία φθοράς.