Exopulse

Mollii suit

Χωρίς φάρμακα, μη επεμβατική διαχείριση σπαστικότητας με καινοτόμο νευροδιέγερση σχεδόν σε όλο τοσώμα.

Επανεξισορρόπηση των μυών

Το Exopulse Mollii Suit είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή νευροδιέγερσης – μια αξιόπιστη τεχνική που έχει αξιολογηθεί εκτενώς σε ασθενείς με σπαστικότητα με σημαντικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της κινητικότητας και τη μείωση του πόνου

Σπαστικότητα: Μια εξουθενωτική ανισορροπία στη μυϊκή δραστηριότητα

• Συχνή σε ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση (CP),σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες νευρολογικές καταστάσεις και τραυματισμούς

• Οι ασθενείς συχνά βιώνουν τόσο υπερβολικήδιεγερσιμότητα στους προσβεβλημένους μύες όσο και απώλεια ανασταλτικών σημάτων στους ανταγωνιστές τους

Αποτέλεσμα: Επώδυνοι μύες στη μία πλευρά της μυϊκής ομάδας και αδύναμοι, απενεργοποιημένοι μύες στην άλλη.

Exopulse Mollii Suit: Παροχή ανακούφισης μέσω της αμοιβαίας αναστολής

• Σε αντίθεση με πολλές τεχνικές νευροδιέγερσης που εστιάζουν μόνο σε συμπτωματικούς μύες, το Exopulse Mollii Suit ανακουφίζει από την σπαστικότητα και τον σχετικό πόνο διεγείροντας τους εξασθενημένους ανταγωνιστές του σπαστικού μυός.

•  Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην επανενεργοποίηση των σημάτων που αναστέλλουν φυσικά την υπεραντανακλαστική μυϊκή δραστηριότητα, προκαλώντας χαλάρωση των σπαστικών μυών.

• Αποτέλεσμα: Εξισορρόπηση της φυσικής σηματοδότησης του σώματος στους προσβεβλημένους μύες,ηοποία μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να κινούνται πιο ελεύθερα, με ασφάλεια και με λιγότερο πόνο

Γρήγορη, βιώσιμη ανακούφιση για τους ασθενείς σας με σπαστικότητα.

Γρήγορη, βιώσιμη

Ανακούφιση για τους ασθενείς σας με σπαστικότητα.

Σε προκαταρκτικές κλινικές αξιολογήσεις, οι ασθενείς με CP, ΣΚΠ και εγκεφαλικό ανέφεραν σημαντικά αποτελέσματα μετά από μόλις εξήντα λεπτά διέγερσης – και τα διατήρησαν με τακτική χρήση.

Καλύτερη ισορροπία και μειωμένος κίνδυνος πτώσης*

Μετά από μια ώρα διέγερσης, οι ασθενείς ήταν ήδη σε θέση να κινούνται πιο ελεύθερα και με ασφάλεια.

Τέσσερις εβδομάδες τακτικής χρήσης τους βοήθησαν να διατηρήσουν αυτή τη γρήγορη βελτίωση

Γρήγορη, παρατεταμένη μείωση του πόνου που σχετίζεται με τη σπαστικότητα**

Οι ασθενείς με πόνο ανέφεραν ότι τα συμπτώματά τους μειώθηκαν γρήγορα κατά μία ώρα στο κοστούμι. Μετά από τέσσερις εβδομάδες τακτικής διέγερσης σχεδόν σε όλο το σώμα, συνέχισαν να αισθάνονται σημαντικά λιγότερο πόνο.

Βασικά χαρακτηριστικά

Ένας καινοτόμος σχεδιασμός

Προσαρμοσμένο στον ασθενή σας.

Τεχνολογία


√ Σχεδόν ολόσωμη διέγερση: Η μοναδική φορητή διαμόρφωση έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τη σπαστικότητα και τον σχετικό πόνο τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα.
√ 58 ενσωματωμένα ηλεκτρόδια: Η διέγερση μέσω κάθε καναλιού μπορεί να προσαρμοστεί για τον ασθενή, επιτρέποντας τη στόχευση μυών έως και 40μυϊκώνομάδων.
√ Προσβάσιμη μονάδα ελέγχου: Ο κόμβος ενεργοποίησης και προγραμματισμού του Molli Suit είναι εύκολα προσβάσιμος τόσο για κλινικούς ιατρούς όσο και για ασθενείς.

 

 

 

 

Ενδύματα


√ Μπλούζα και παντελόνι: Η στολή αποτελείται από δύο φορητά κομμάτια που φορούν εύκολα οιασθενείς στο σπίτι.
√ Κατασκευή: Και τα δύο ρούχα συνδυάζουν άνετη προσαρμογή με ανθεκτικό, ενισχυμένο σχεδιασμό, βελτιστοποιημένο για τακτική χρήση.
√ Υλικό: η μπλούζα και το παντελόνι είναι κατασκευασμένα από ένα άνετο συνθετικό μείγμα που αναπνέει.
√ Πλένεται στο πλυντήριο: Και τα δύο ρούχα (χωρίς τη Μονάδα ελέγχου) μπορούν να καθαριστούν σε οικιακό πλυντήριο ατμού.

Χρησιμοποιώντας το κοστούμι

Βολικό, στο σπίτι

Διαχείριση σπαστικότητας

Ακολουθεί μια σύνοψη βήμα προς βήμα για το πώς κλινικές σαν τη δική σας μπορούν να κάνουν το Exopulse Mollii Suit μέρος της φροντίδας των ασθενών σας.

 

1 Προπονηθείτε για την ομάδα σας.

Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση ασθενών, οι ειδικοί της Ottobock θα σας καθοδηγήσουν στη ρύθμιση των εξαρτημάτων, στον προγραμματισμό του Exopulse Mollii Suit και στην καθοδήγηση των ασθενών σας για το πώς να το συντηρήσουν.

2 Ξεκινήστε με τον ασθενή σας.
Αρχικά, ο ασθενής σας θα επισκεφθεί την κλινική σας, ώστε να μπορείτε να του δείξετε πώς να φοράει και να φροντίζει το κοστούμι του. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, θα προσαρμόσετε επίσης το μοτίβο διέγερσης για τις μοναδικές ανάγκες του.

3 Στείλτε τους σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μόλις ο ασθενής σας και ή οι φροντιστές του έχουν εκπαιδευτεί στο Εxopulse Mollii Suit, μπορούν να το μεταφέρουν στο σπίτι για να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες. Οι περισσότεροι ασθενείς με σπαστικότητα πρέπει να το φορούν κάθε δεύτερη μέρα.

4 Παρακολουθήστε την πρόοδό τους.

Ελέγχετε τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι οι ασθενείς και οι φροντιστές χρησιμοποιούν σωστά τη στολή τους και λαμβάνουν τα αποτελέσματα που θέλουν να δουν. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να κάνετε περισσότερες προσαρμογές στη διέγερσή τους.

5 Προχωρήστε περαιτέρω τις τυπικές θεραπείες τους.

Η τακτική χρήση της στολής μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή σας να αξιοποιήσει περισσότερο τη συνεχιζόμενη φυσικοθεραπεία ή το πρόγραμμα άσκησης.

Πληροφορίες

Συχνές ερωτήσεις

Το Exopulse Mollii Suit έχει αναφερθείσες παρενέργειες;

Ένας μικρός αριθμός ασθενών ανέφερε ήπιες, παροδικές παρενέργειες τυπικές της ηλεκτρικής διέγερσης,όπως:
• Μικρός ερεθισμός του δέρματος
• Ερυθρότητα / ερύθημα

Μπορεί η στολή να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις τυπικές θεραπείες σπαστικότητας;

Η στολή Exopulse Mollii θα πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φυσιοθεραπεία ήσωματική δραστηριότητα. Δεν αντενδείκνυται για χρήση με τις περισσότερες τυπικές θεραπείες ή από του στόματος φαρμακευτικά προϊόντα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της ενδορραχιαίας αντλίας βακλοφένης.

Το κοστούμι καλύπτεται συνήθως από ασφάλιση ή/καιαποζημιώνεται από τα εθνικά συστήματα υγείας;

Η οικονομική κάλυψη για το Suit μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεστε. Για πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον περιφερειακό αντιπρόσωπο της Ottobock.

Από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το κοστούμι;
Η μπλούζα και το παντελόνι Exopulse Mollii Suit είναι κατασκευασμένα από άνετα συνθετικά υλικά που αναπνέουν και πλένονται.
Τα ενδύματα δεν περιέχουν ζωικά προϊόν ταήίνες.

Ανεξάρτητες σπουδές

Το Exopulse Mollii Suit έχει αξιολογηθείσε αρκετές μικρές, ανεξάρτητες μελέτες με δημοσιευμένα αποτελέσματα. Ενώ αυτές οι μελέτες παρείχαν κάποιες κατευθυντήριες κλινικές γνώσεις, υπήρχαν περιορισμοί:
• Μικρές, ετερογενείς ομάδες ασθενών
• Διάφορα τελικά σημεία και μέθοδοι αξιολόγησης
• Καμία αξιολόγηση του άμεσου κλινικού αντίκτυπου

Σημαντικές πληροφορίες

Αντενδείξεις

Οι ασθενείς δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το Exopulse Mollii Suit:
• Εάν ο χρήστης έχει εμφυτεύσει ηλεκτρονικές ιατρικές συσκευές ή εξοπλισμό που μπορεί να διαταραχθεί από μαγνήτες
• Μαζί με ηλεκτρονικό εξοπλισμό υποστήριξης ζωής ή εξοπλισμό λειτουργίας υψηλής συχνότητας
• Μαζί με εξοπλισμό ΗΚΓ

Υπάρχει κίνδυνος η στολή Exopulse Mollii να διαταράξει τη λειτουργία των προαναφερθέντων τύπων εξοπλισμού. Κάθε λανθασμένη χρήση γίνεται με ευθύνη του χρήστη.

Δεν πρέπει να εφαρμόζεται διέγερση:

• Πάνω από πρησμένες, μολυσμένες ή φλεγμονώδεις περιοχές ή δερματικά εξανθήματα (π.χ. φλεβίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα, κιρσοί κ.λπ.).
• Πάνω από το λαιμό ή το στόμα. Μπορεί να εμφανιστούν σοβαροί σπασμοί των μυών του λάρυγγα και του φάρυγγα και οι συσπάσεις μπορεί να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κλείσουν τον αεραγωγό ή να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή.
• Διαθωρακικά, στο ότι η εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην καρδιά μπορεί να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες.
• Διεγκεφαλικά

Οι ασθενείς δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το Exopulse Mollii Suit χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό σε σχέση με:

• Επιληψία
• Καρδιαγγειακές παθήσεις
• Κακοήθης (καρκίνος)
• Μεταδοτικές ασθένειες
• Πυρετός
• Εγκυμοσύνη
• Δερματικές παθήσεις, εξανθήματα ή άλλα δερματικά προβλήματα
• Άλλη ιατρική συσκευή ή ιατρική θεραπεία

Η χρήση σε σχέση με τα παραπάνω μπορεί να εκθέσει τον χρήστη σε περιττό κίνδυνο και επομένως είναι με δική του ευθύνη.

 

Τεχνικές προδιαγραφές

Exopulse Mollii Suit
Μια σημαντική ανακάλυψη στη φορητή νευροδιέγερση για τη σπαστικότητα

Ένδειξη και χρήση
Το Exopulse Mollii Suit είναι μια βοηθητική ιατρική συσκευή για παιδιατρικούς και ενήλικες χρήστες με εγκεφαλική παράλυση (CP), σκλήρυνση κατάπλάκας (MS), εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες νευρολογικές διαταραχές, που υποφέρουν από σπαστικούς και τεντωμένους μύες, αδύναμη μυϊκή ενεργοποίηση και σχετικό πόνο.

Η συσκευή συνιστάται να χρησιμοποιείται κάθε δεύτερη μέρα κατά προτίμηση μαζί με φυσιοθεραπεία, προπόνηση ή δραστηριότητα.

Ortholife Cyprus

Ορθοπεδικές κατασκευές

Γεωργίου Ιωαννίδη 13 Στρόβολος – Λευκωσία 2054