/

Ενεργό Ασύμμετρο/Συμμετρικό Κάθισμα

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ειδικά κατά παραγγελία καθίσματα για δραστήριους χρήστες με ειδικές ανάγκες που μπορούν ή θα μπορούν να διορθώσουν αυτόνομα τη στάση του σώματος τους.

Χρησιμοποιούμε τυπική ενεργή βάση αναπηρικού αμαξιδίου με σταθερό κάθισμα, πλάτη και στήριξη της ραχιαίας λαγόνιας ακρολοφίας.

Αυτά τα ειδικά διαμορφωμένα αναπηρικά αμαξίδια έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την μέγιστη άνεση και λειτουργικότητα. Μια ενδελεχής κλινική και περιβαλλοντική εκτίμηση θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Είναι επίσης σημαντικό να γίνει η επιλογή της βάσης που ταιριάζει περισσότερο μέσα από την πληθώρα επιλογών μας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση. Άμα ο πελάτης δεν υποφέρει από κάποια δυσμορφία του κορμού ή της σπονδυλικής στήλης τότε το κάθισμα θα είναι συμμετρικό. Αν από την άλλη ο πελάτης έχει κάποια δυσμορφία, προτείνεται ασύμμετρο κάθισμα.

Ο κύριος στόχος είναι η ενεργή διόρθωση της στάσης του σώματος κατά τη χρήση του καθίσματος και η πρόληψη αναπτυξιακών δυσμορφιών, ή δυσμορφιών στη στάση του σώματος.

Χαρακτηριστικά

– Ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα και σύστημα πλάτης με ενεργή βάση αναπηρικού αμαξιδίου για παιδιά και ενήλικες

– Πλαίσιο καθίσματος από αλουμίνιο

– Μέτρηση κενού, σαρωμένο ψηφιακά, σχεδιασμένο στο C.A.D. και σμιλευμένο με τη βοήθεια της ρομποτικής

– Κατασκευασμένο στην Ελλάδα

– Υψηλής ποιότητας υλικά συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών καλυμμάτων.

– Πτυσσόμενο, ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου

– Ρυθμιζόμενο ύψος πλάτης

– Ζάντες ώθησης

– Οι ζάντες ώθησης είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι

– Σειρά επιλογών μεγέθους τροχών

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί
από ένα προσαρμοσμένο ενεργό αναπηρικό κάθισμα-όρθωση;

– Άτομα με ασυμμετρία στη στάση του πύελού, του κορμού ή του ισχίου με μειωμένη κινητικότητα

– Άτομα με υπερτονία ή υποτονία, σπαστικότητα ή αθέτωση

– Άτομα με μειωμένες ή απούσες αισθήσεις σε κάποιο σημείο στο οποίο έρχονται σε επαφή με σημεία του αναπηρικού τους αμαξίδιου.

– Ιστορικό έλκους πίεσης ή υπάρχον έλκος πίεσης, σε περιοχή επαφής με επιφάνεια καθίσματος.

Επιλέξτε το κατάλληλο πλαίσιο

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στη βιομηχανία των ενεργών βάσεων αναπηρικού καθίσματος, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή και την ηλικία του, το επίπεδο των δραστηριοτήτων του, το επίπεδο περιορισμού της κινητικότητας σε εξωτερικό χώρο και άλλα. Η Ortholife συνεργάζεται με προμηθευτές παγκοσμίως για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά επιλογών.