Τμήμα Ορθωτικής για την άθληση

Το Τμήμα Αθλητικών Ορθωτικών της Ortholife επικεντρώνεται στο να φέρνει λύσεις στους επαγγελματίες αθλητές μάσα από τη συνεργασία της με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές και αθλητές

Στις μέρες μας, ο αθλητισμός έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι στη καθημερινότητα πολλών ανθρώπων για επίτευξη σωματικής υγείας και ευεξίας, ακόμα και σε επίπεδο προταθλητισμού. Στους επαγγελματίες αθλητές, ένας απρόοπτος τραυματισμός μπορεί να μειώσει τις αθλητικές τους επιδόσεις, ακόμα και να  καταστρέψει την καριέρα τους. Ευτυχώς η χώρα μας διαθέτει εξειδικευμένους αθλίατρους και φυσιοθεραπευτές που διαχειρίζονται επιτυχώς ακόμα και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών, ώστε να συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους.

Ο τομέας αθλητικών ορθωτικών της Ortholife επικεντρώνεται στο να φέρνει λύσεις στους επαγγελματίες αθλητές μέσα από τη συνεργασία της με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές και γενικότερα με ειδικούς στο χώρο της αθλητιατρικής.

Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον αθλητή να συνεχίσει να αθλείται το συντομότερο δυνατόν μετά από τον τραυματισμό του, καθώς αυτοί οι τραυματισμοί είναι δυνατόν να αποδειχθούν χρονοβόροι και να επιβραδύνουν την πορεία της καριέρας τους. Η Ortholife, με την πολυετή εμπειρία της στην αθλητική ορθωτική, έχει συνεργαστεί ήδη με πολλούς επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στο άθλημα τους.

Νάρθηκας γόνατος για ασκήσεις υψηλής έντασης

Οι τραυματισμοί στο γόνατο είναι από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς που έχουν υποστεί πολλοί επαγγελματίες αθλητές. Οι περισσότεροι υποφέρουν από ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ενώ ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων υποφέρουν και από άλλα προβλήματα του γόνατος, όπως από τραυματισμό του οπίσθιου χιαστού συνδέσμου, των παράπλευρων συνδέσμων και των μηνίσκων, από σύνθετες αστάθειες του γόνατος, βλάβες στο χόνδρο, οστεοαρθρίτιδα, γόνατα που γέρνουν προς τα μέσα ή προς τα έξω και άλλα.

 

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος, ο οποίος χρησιμεύει ως κεντρικός σταθεροποιητής, είναι αυτός που τραυματίζεται συχνότερα στην άρθρωση του γονάτου. Συνήθως, πέντε χρόνια μετά τον τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού, πάνω από το 80% των ασθενών υποφέρουν από οδυνηρούς τραυματισμούς μηνίσκου, οι οποίοι οδηγούν σε αρθροπάθεια.

Προστατευτική μάσκα καταγμάτων προσώπου RAPTOR

Η μάσκα RAPTOR της Invent Medical είναι μια 100% προσαρμοζόμενη μάσκα, κατασκευασμένη μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης για την προστασία των αθλητών που υποφέρουν από κατάγματα στο πρόσωπο ή αναρρώνουν μετά από χειρουργική επέμβαση και για την πρόληψη τραυματισμού σε αθλήματα επαφής. Κατασκευάζουμε ήδη μάσκες για αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ και το ράγκμπι. Για οποιοδήποτε άθλημα η Ortholife μπορεί να κατασκευάσει μια μάσκα προσαρμοσμένη στο εκάστοτε πρόσωπο.

Με τη δύναμη της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας

Η μάσκα RAPTOR είναι ένα εξαίρετο υβριδικό προϊόν που προέκυψε από τον συνδυασμό της κλινικής μας εμπειρίας, προηγμένου σχεδιασμού και της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, όπως η τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση και αλγόριθμοι βελτίωσης ψηφιακού σχεδιασμού.

 

Η μάσκα έχει δοκιμαστεί ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αντοχή και προστασία. Ο σχεδιασμός της είναι λεπτός και ελαφρύς προσφέροντας άνεση, χωρίς να παρεμβαίνει στο οπτικό πεδίο.

Άλλοι Αθλητικοί Νάρθηκες

Εκτός από τους ειδικούς προσαρμοσμένους νάρθηκες, η Ortholife προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα ναρθήκων για όλες τις αρθρώσεις από κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, για τη σταθεροποίηση των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

 

Αυτά τα προϊόντα τοποθετούνται μετά την αξιολόγηση της απαιτούμενης σταθερότητας και σύμφωνα με τις ιατρικές ενδείξεις.