Κηδεμόνες άνω άκρων

Οι κηδεμόνες άνω άκρων χρησιμοποιούνται κυρίως για τα δάκτυλα, τα χέρια, τους πήχεις και τα μπράτσα. Όταν ένας ειδικός ορθοπεδικός άνω άκρων ή εργοθεραπευτής συνεργάζεται με παιδιά με νευρολογικές διαταραχές ή τραυματισμούς στο χέρι, οι τρείς πιο συνήθεις ορθωτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η λειτουργική ανάπαυση, ο νάρθηκας στον απαγωγέα του αντίχειρα και ο νάρθηκας κατά της σπαστικότητας, κυρίως με σκοπό τη διατήρηση ή τη βελτίωση του εύρους κίνησης (Range of Motion –  ROM). Αυτές οι ορθώσεις χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους, και είναι αποτελεσματικές στην επίτευξη αρκετών θεραπευτικών στόχων.

Τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά αλλά ακόμη και αυτά που θεραπεύονται το γρηγορότερο, μπορεί να αναπτύξουν κάποια παραμόρφωση αν δεν δεχθούν σωστή θεραπεία. Η ορθωτική των χεριών υποστηρίζει γενικότερα την σωστή αποκατάσταση και ευθυγράμμιση των συνδέσμων των αναπτυσσόμενων οστών και συνδέσμων. Η αποδοχή του ορθωτικού μέσου από το παιδί εξαρτάται από την μέγιστη λειτουργικότητα, την ευχάριστη αίσθηση κατά την χρήση αλλά και τον όμορφο σχεδιασμό.

Το Τμήμα ορθωτικής άνω άκρων της Ortholife παρέχει μια ολοκληρωμένη σειράς ορθωτικών για τα άνω άκρα με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία στον κλάδο. Οι επιλογές μας είναι ατελείωτες. Παρέχουμε ορθώσεις από ελαφριά υλικά, φιλικά στο δέρμα και φτιαγμένα για τις δικές σας ανάγκες.

 

Κατά παραγγελία όρθωση
για νεογνά / βρέφη

Η συνεχής χρήση του ορθωτικού μέσου και η αποδοχή αυτού από το παιδί είναι μια βασική προϋπόθεση για την θετική έκβαση της ορθωτικής θεραπείας.

Οι άνθρωποι της Ortholife επιβεβαιώνουν την κάλυψη αυτών των προϋποθέσεων παρέχοντας την μέγιστη λειτουργικότητά, άνεση, και έναν κομψό σχεδιασμό στις ορθώσεις μας.

Στατική ή δυναμική Όρθωση Χεριού

Οι Στατικοί κηδεμόνες χεριού χρησιμοποιούνται για να ακινητοποιήσουν τις επηρεασμένες αρθρώσεις στην σωστή θέση ενώ ένας δυναμικός κηδεμόνας χεριού για να διορθώσει παραμορφώσεις όπως η σμίκρυνση των τενόντων και των μυών επιτρέποντας μερική κίνηση, με τη χρήση καινοτόμων εξωτερικών μεταλλικών αρθρώσεων.

Ο σχεδιασμός του προϊόντος γίνεται από έναν ορθωτικό σύμφωνα με τους στόχους της θεραπείας από τον ιατρό, και την ιατρική διάγνωση. Οι απαιτήσεις που μπορεί να υπάρχουν από μια όρθωση ποικίλουν από την παροχή καθοδηγούμενης κίνησης σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις του χεριού μέχρι τον περιορισμό της κάμψης αυτών παράλληλα με την ελεύθερη επέκταση τους. Βάσει αυτών των απαιτήσεων επιλέγονται και τα υλικά, και οι εξωτερικές μεταλλικές αρθρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν. Το να χρησιμοποιούμε ελαφρά υλικά, φιλικά στο δέρμα, είναι επίσης σημαντικό ειδικά κατά την θεραπεία νευρομυϊκών παθήσεων για την αποφυγή επιπλέον προβλημάτων εξαιτίας του βάρους και των υλικών κακής ποιότητας. Η Ortholife επίσης δίνει εξαιρετική σημασία στην δημιουργία ελκυστικών σχεδίων για να βοηθήσουν το παιδί να αποδεχθεί την συνεχή χρήση του ορθωτικού μέσου.

Ορθώσεις χεριών φτιαγμένες
με τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια μοναδική τεχνολογία και έχει την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον τρόπο παραγωγής πολλών παραδοσιακών ορθωτικών μέσων, και έχει δεχθεί γιγάντια βελτίωση μέσα στα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά υλικά διαθέσιμα για την τρισδιάστατη εκτύπωση προϊόντων υγειονομικού επιπέδου που καλύπτουν τις πρακτικές και μηχανικές μας απαιτήσεις.

Με αυτή τη διαδικασία παραγωγής οι αισθητικές επιλογές είναι απεριόριστες. Μας δίνει το πλεονέκτημα, πέρα από την ικανότητα να σχεδιάσουμε κομψά προϊόντα στο στυλ και το χρώμα προτίμησης του πελάτη, να εκτυπώνουμε τα πιο κατάλληλα και ακριβή προϊόντα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μας επιτρέπει επίσης να ενσωματώσουμε τις μεταλλικές αρθρώσεις, τα στοιχεία από σιλικόνη για ενίσχυση της αίσθησης ή για τις περιοχές με ευαίσθητο δέρμα, ειδικά συστήματα κλεισίματος η ακόμα και το αγαπημένο σας ρολόι ή κόσμημα, μέσα στο κηδεμόνα.